latinica  ћирилица
16/01/2019 |  17:49 | Аутор: СРНА

Међед: Солак прекршио споразум о сарадњи

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед изјавио је да је Управа протеклих дана континуирано обавјештавана о ситуацији са сњежним падавинама на подручју Сребренице, да није било захтјева за додатном помоћи, те да изјаве из Федералне управе цивилне заштите указују на то да је политика учинила своје у овом случају.
Миле Међед - Фото: СРНА
Миле МеђедФото: СРНА

- Све је указивало да је стање нормално и био сам запрепаштен када сам чуо на телевијизији изјаву директора Федералне управе цивилне заштите /Фахрудина/ Солака да су 20 дана одређена села одсјечена од остатака општине, да има велики број старих лица и дјеце и оних којима је потребна љекарска помоћ - рекао је Међед новинарима.

Међед тврди да је Солак на овај начин прекршио споразум о сарадњи између Федерална управе цивилне заштите и Републичке управе цивилне заштите, који су потписале двије владе.

- То не води добру ни за БиХ, ни Републику Српску, ни за наше грађане, који не би треблао да буду оптерећени тиме ко ће доћи да им помогне - закључио је Међед.

Међед је навео да су све инфорамције које су добијали из општине Сребреница указивале, што им је потврдио и начелник општине Сребреница, да им не требају додатна средстава и да је, углавном, већина путева проходна.

Он је додао да је и секретар мјесне заједнице Луке подносио извјештај шефу цивилне заштите општине Сребреница у којем је навео да је стање уредно и да нема потребе за додатним ангажовањем.

Федерални медији јавили су претходно да су тимови Федералне управе Цивилне заштите кренули јуче ка Сребреници како би помогли мјештанима насеља Лука и Крушев До која су више од 20 дана одсјечена због сњежних падавина.