latinica  ћирилица
16/01/2019 |  17:54 | Аутор: СРНА

Мектић: Делић ће бити под посебним надзором

Министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић изјавио је да ће под посебним третманом безбједносних служби бити Вахидин Делић, који је на свом Фејсбук профилу објавио снимак у којем се муџахедини позивају на рат "када дође вријеме".
Драган Мектић (фото: youtube.com) -
Драган Мектић (фото: youtube.com)

Мектић је додао да је упознат о садржају видеа и пријетњама да ће се муџахедини поново окупити и да само чекају да им се укаже прилика да почне рат.

- Речено је да ће се одазвати одавде том рату, да ће доћи из Европе. То може да се заврши на њиховим пустим размишљањима и констатацијама - рекао је Мектић новинарима.

Он је истакао да безбједносне агенције овај проблем држе под контролом и прате Вахидина Делића.

Према Мектићевим ријечима, Делић само покушава да створи додатне тензије, нервозу и покушава да уноси страх.

- Нема говора да ћемо толерисати било какву радњу која има елементе било каквог кривичног дјела и мораће да одговарају за то - рекао је Мектић.

На друштвеним мрежама објављен је видео који слави "вакат када ће доћи рат" и позива "браћу муџахедине из Европе да се уједине и дигну када дође вријеме за џихад".

Контроверзни видео на свом Фејсбук"профилу објавио је извјесни Вахидин Делић и за само неколико дана имао је више од 75.000 прегледа.

У овом клипу се велича и злогласни одред "Ел муџахедин", а оно што посебно забрињава јесу коментари на видео, међу којима - "Кад буде вакат дошао и брат иде", "Алах те наградио и ја идем у те редове", "На Алаховом путу за вјеру ислам не жалимо своје животе дати само да би Алахова ријеч била горња, а невјерничка доња".