latinica  ћирилица
16/01/2019 |  18:25 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Душица Рунић в.д. начелника општине Дрвар

Душица Рунић, из СНСД-а, новоизабрани је вршилац дужности начелника општине Дрвар. Она је добила већину одборничких гласова, у односу на СНС-овог Дарка Кајтеза, а биће и кандидат за начелника општине на ванредним изборима.

Душицу Рунић подржали су одборници коалиције СНСД, ДНС, ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990, док су против њеног именовања били одборници опозиционих странака, СНС-а, ПДП-а и СП.

- Рунићева је добила 10 гласова за, седам је било уздржаних или против, тако да је она са данашњим даном изабрана за в.д. начелника општине Дрвар - каже Никица Боснић, предсједник СО Дрвар .

Рунићева је свјесна да је очекује тежак посао и додаје да ће се залагати за унапређење услова живота у Дрвару.

- Буџет општине Дрвар је више социјалног карактера, потребне су нам и инвестиције и различита улагања у наредном периоду и на томе ћемо радити - истиче она.

Иза њене кандидатуре стоји СНСД са коалиционим партнерима, поручио је први човјек дрварског СНСД-а, Горан Броћета.

- Рунићева ће имати подршку са свих страна и мислим да ће јој то у великој мјери олакшати овај нимало лак посао који је пред њом. Ако сви радимо заједно, мислим да ћемо ипак учинити бољи живот у Дрвару у наредном периоду - наводи Броћета.

Рунићеву је подржао и потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић. Очекује да ће на предстојећим ванредним изборима за начелника општине остварити убједљиву побједу.

- Ова година ће бити тешка, биће изазовна, испред нас је доста посла, пошто се ради на бази одлуке о привредном финансирању. Потребно је усвојити буџет и одредити пројекте, а Рунићева ће имати подршку и Владе и руководства Републике Српске - каже Шпирић.

Ванредни избори за начелника општине Дрвар заказани су за 17. фебруар.