latinica  ћирилица
16/01/2019 |  22:37 | Аутор: СРНА

Гранатиран центар за истраживање у Алепу

Милитанти који су активни у безбједносној зони у сиријској покрајини Идлиб гранатирали су у посљедња 24 часа центар за истраживање у граду Алеп, изјавио је шеф руског Центра за помирење сукобљених страна у Сирији генерал-пуковник Сергеј Соломатин.
Алеп  (Фото: Sputnik/ Mikhail Alaeddin) -
Алеп (Фото: Sputnik/ Mikhail Alaeddin)

Он је рекао да је, упркос споразуму о прекиду ватре забиљежен један инцидент, у којем су милитанти гранатирали подручје центра за истраживање у Алепу.

Соломатин је подсјетио да су службеници руске војне полиције јуче извршили патроле на двије руте у безбједносној зони око града Манбиџ.

Геренал-пуковник истакао је да је Центар јуче доставио 500 пакета хране у покрајину Дара и да је од почетка процеса примирја извршио 2.043 хуманитарне операције и да је достављено укупно 3.221,2 тоне хуманитарне помоћи, јавио је ТАСС.

Центар наставља са испуњавањем преузетих задатака након завршетка војне кампање у Сирији, а службеници Центра редовно обилазе подручја ослобођена од милитаната, како би процијенили хуманитарну ситуацију.

Руска војска у Сирији сада је усредсређена на пружање помоћи избјеглицама у њиховом повратку кућама и на евакуацију цивила из безбједносних зона.