latinica  ћирилица
17/01/2019 |  08:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Перуничић: Пуном снагом на Нијемце

Селектор репрезентације Србије Ненад Перуничић изјавио је да ће екипа максимално јако приступити мечу против Њемачке, последњем у групној фази, без обзира на само теоретске шансе за пласман у други круг.
Ненад Перуничић (Фото:АТВ) -
Ненад Перуничић (Фото:АТВ)

Рукометаши Србије су против Кореје забиљежили прву побједу на шампионату, а данас против домаћина играју посљедњи меч у првој фази такмичења.

"Дошли смо да одиграмо читав турнир, да ли то био главни или утјешни круг. Очекивања су да увијек дамо све од себе, поготово у ситуацији гдје смо доста 'начети', тако да неко други пружи већи допринос него што је дао до сада. Добили су играчи слободан дан послије Кореје, али сам им рекао да то није награда већ резултат огромне потрошње и давања на терену. То је наш спорт, мора да боли. Гледамо напријед. Ово су лекције, није разочарање", рекао је Перуничић за сајт РСС.

Он је прокоментарисао и игру Нијемаца у ремију против Француске.

"То су врхунске екипе, комплетне у сваком смислу. Разлика је у томе што су Нијемци еуфорични, имају огромну енергију, а Французи стабилни и сталожени. Нијемце краси агресивност, одбрана, пуно трчања, што се негдје и уводило кроз Бундеслигу, модерни рукомет, брзи центар и све то. Биће захтјевно на физичком плану, али свјесни смо да смо тај садашњи рукомет максимално користили, то је мој начин размишљања, транзиција, брз центар, од тога нећу одступити. Те калкулације да се приштедимо, то не постоји, идемо пуном снагом, како се год завршило на крају", истакао је Перуничић.

Утакмица 5. кола А групе између Њемачке и Србије игра се у четвртак од 18 сати у Берлину.