latinica  ћирилица
17/01/2019 |  09:26 ⇒ 09:44 | Аутор: РТРС

АО: Крајиновић преко Донскоја у треће коло

Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се у треће коло Грен слем турнира Аустралиен опен, пошто је у три сета савладао Руса Јевгенија Донскоја 3:0. По сетовима 6:4, 7:6 (8) и 7:6 (2).

Српски тенисер послије елиминације 18. тенисера свијета Марка Чекината у првом колу наставио је са добрим партијама у Мелбурну. У првом сету Крајиновићу је био довољан један брејк, док је у другом виђена велика драма. Филип је два пута долазио до брејка, оба пута сервирао за 2:0, али Донској се сваку пут враћао из "мртвих", па је сет ријешен у веома неизвјесном тај-брејку.

У трећем сету Крајиновић је без потребе закомпликовао ситуацију пошто је имао предност 4:1 и сервирао за недостижних 5:1, али се Рус још једном вратио па је и тај сет отишао у тај-брејк, у којем је Филип ипак био много сигурнији за на крају ипак убједљиву побједу.

Меч је трајао 2 часа и 50 минута, а Крајиновић је остварио 14 асова и 45 директних поена у мечу.

У трећем колу првог Гренд слема сезоне Крајиновића очекује балкански дерби, са младом хрватском звијездом Борном Ћорићем, који је био веома сигуран у судару са Мартином Фучовичем из Мађарске 3:0. По сетовима је било 6:4, 6:3, 6:4.