latinica  ћирилица
17/01/2019 |  14:15 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Рајчевић: Повећање студентског стандарда примарни циљ (ФОТО)

Министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић изразио је задовољство што су у предвиђеном року окончани радови на санацији Павиљона један Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, те истакао да је то показатељ да је један од приоритета Владе повећање студентског стандарда.
Срђан Рајчевић (фото:Твитер) -
Срђан Рајчевић (фото:Твитер)

Рајчевић је након посјете овом павиљону рекао да је то сада модеран и саниран објекат, те да је спреман да у пуном капацитету дочека студенте. 

"Ово је доказ колико се Министарство усмјерава ка подизању студентског стандарда. У ову сврху су за ову годину предвиђена значајна средства из буџета", рекао је Рајчевић новинарима.

Он је истакао да је то само једна од активности предвиђених да се ураде с циљем побољшања студентског стандарда.

"У наредном периоду бићемо фокусирани на активности у вези са изградњом студентског центра у Лукавици, а након тога слиједе и оперативна питања која муче студенте који не похађају студије у мјесту пребивалишта", рекао је Рајчевић.

Он је напоменуо да ће Министарство у складу са могућностима покушати да одговори на све проблеме студентске популације.

Директор Студентског центра "Никола Тесла" Драгослав Топић рекао је да су завршени технички радови на Павиљону један овог студентског центра и да је данас граду Бањалука упућен захтјев за издавање употребне дозволе, те да се почетком фебруара очекује да буде све спремно за смјештај 350 студената.

Топић је напоменуо да прије издавања дозволе претходи технички пријем објекта, те ако буду испуњени сви зоконски услови у вези са тим у Павиљон један ће почети усељавање студената.

"За технички пријем потребни су елаборати о изведеном стању објекта, противпожарне сагланости, а почело је и намјештање просторија", рекао је Топић.

Према његовим ријечима, цијена смјештаја остаће иста као и прије реконструкције, те ће двокреветна соба коштати 25, а трокреветна 20 КМ.

Предсједник Студентског парламента Универзитета у Бањалуци Немања Бабић изразио је задовољство што су радови приведени крају, те најавио да ће сљедећи циљ бити реконструкција Трећег павиљона, као и обнова одређених факултета и организационих јединица у којима недостаје просторија за студенте.