latinica  ћирилица
17/01/2019 |  14:33 ⇒ 15:40 | Аутор: РТРС

АО: Ђоковић рутински до трећег кола

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић пласирао се у треће коло првог Гренд слем турнира сезоне, Аустралиен опена, пошто је у три сета био бољи од Француза Жо Вилфреда Цонге. По сетовима је било 6:3, 7:5, 6:4.
Новак Ђоковић - Фото: Тwitter
Новак ЂоковићФото: Тwitter

Српски тенисер је одиграо добар меч, и без већих проблема дошао до 17. тријумфа у 23. међусобном дуелу са Цонгом. Ово ривалство траје већ пуних 11 година, јер први свој дуел одиграли су баш у Мелбурну, када је Ђоковић дошао до првог великог трофеја у каријери.

Ђоковић ће у трећем колу "Ози опена" играти са Канађанином Денисом Шаповаловом, који је био убједљив против Јапанца Тара Данијела у три сета.

 Без много муке Ђоковић је добио први сет 6:3 послије 33 минута игре. Кључан је био четврти гем, када Новак прави брејк за 3:1, који је без проблема одбранио до краја сета за водство од  1:0.

Други сет је понудио много неизвјесни меч који је на концу трајао 55 минуа, и на крају је опет припао српског тенисеру са 7:5, за водство од 2:0. Код резултата 3:3 Ђоковић је спасао двије брејк -лопте, потом освојио гем, а одмах у следећем гему и сам направио брејк. Међутим, када је сервирао за сет, Цонга без изгубљеног поена враћа брејк. Тада први рекет свијета показује своју велику стабилност и поново прави брејк, да би који тренутак касније одсервирао без изгубљеног поена за водство од 2:0 у сетовима.

Трећи сет је био само формалност. Кључни тренутак догодио се у петом гему, када Ђоковић прави брејк, који држи без икаквих проблема до краја меча за на крају прилично убједљиву побједу од 3:0.

Меч је трајао два часа и 10 минута, а за то вријеме Ђоковић је направио 12 асова, те остварио 32 изравна поена.

Нешто раније, други српски представник Филип Крајиновић већ се пласирао у треће коло, пошто је био успјешнији од Руса Донскоја са 3:0 (6:4, 7:6, 7:6). Наредни ривал му је Хрват Борна Ћорић.