latinica  ћирилица
17/01/2019 |  14:36 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

У петак облачно са падавинама

У Републици Српској и Федерација БиХ сутра се очекује облачно вријеме са кишом, која ће према вечери прећи у сусњежицу, а затим у снијег.

Ујутро ће бити претежно до потпуно облачно, на југозападу и западу са слабом кишом или росуљом, а на планинама на том подручју са слабим снијегом. Суво ће бити од централних предјела ка сјевероистоку, истоку и југу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће се падавине ширити на централне предјеле, сјевероисток и југ, те ће уз захлађење на западу, киша прећи у сусњежицу, а затим и у снијег.

Према вечери и током ноћи, у већини предјела биће сусњежице и снијега, осим на југу гдје ће падати киша.

Увече се на западу очекује формирање мањег сњежног покривача, а у планинама тог региона и умјереног, док ће у ноћи сњежни покривач бити формиран у централном појасу, те у вишим предјелима на истоку.

Дуваће умјерен до јак јужни и југозападни вјетар, а на истоку и југу вјетар ће бити умјерен до јак јужних смјерова.

Јутарња температура ће износити од минус два до четири, а дневна од два до осам, на југу до 12 степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Соколац минус један, Чемерно један, Фоча, Гацко и Вишеград три, Билећа, Хан Пијесак и Сребреница четири, Невесиње и Требиње шест, Мраковица седам, Мостар, Сарајево и Мркоњић Град осам, Зворник девет, Крупа на Уни десет, Бијељина 13, Добој и Приједор 14 и Бањалука 15 степени Целзијусових.