latinica  ћирилица
17/01/2019 |  14:57 ⇒ 17:52 | Аутор: РТРС

Република Српска поново у посједу 26 станова на црногорском приморју

Република Српска је послије више од двије деценије поново у посједу 26 станова на црногорском приморју, који су прије посљедњег рата били у власништву бијељинске фабрике шећера

То је одлука Вишег суда у Подгорици од прије неколико дана.

За 26 апартмана у Бијелој некадашњи извођач радова је на суду тврдио да бијељинска "Шећерана" никада није била власник и да није платила те станове. Велики отпор, према ријечима стечајног управника фабрике шећера, је био и у Херцег Новом јер станове нелегално користе тамошње породице већ 20 година.

"У свим претходним рочиштима ми смо то губили и тек на Вишем, Врховном суду Црне Горе пресуђено је да су то станови фабрике шећера. Судбина тих станова зависи од Владе Републике Српске , да ли ће они то задржати пошто је то имовина ван БиХ, да ли ће задржати у власништву Републике Српске и платити судске трошкове или ће одобрити да та имовина уђе у стечајну масу. Ради се о 1.300 метра квадратна у укупно 26 станова, и процјена је да вриједе неких четири милиона КМ", рекао је стечајни управник фабрике шећера у Великој Обарској Небојша Матић.