latinica  ћирилица
17/01/2019 |  15:43 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Бањалука: Проширен мост и реконструисана саобраћајница у насељу Драгочај

Градоначелниук Бањалуке Игор Радоичић обишао је данас реконструисану саобраћајницу и мост у насељу Драгочај. Вриједност инфраструктурних радова је преко 450.000 КМ.

Највећу корист од овог пројекта имаће мјештани Драгочаја који истичу како ће, захваљујући новој саобрачћајници и тротоару, увелико бити олакшан прилаз магистралном путу Бањалука - Приједор.

Славенко Тадић, предсједник Савјета мјесне заједнице Драгочај истакао је како је ово један од највећих инфраструктурних пројеката.

Тадић је изразио задовољство урађеним у овом приградском насељу, истичући да је од посебног значаја изградња тротоара за дјецу, која овом саобраћајницом долазе до оближње школе "Десанка Максимовић".

Он је подсјетио да је ова школа недавно, такође, осванула у новом руху, захваљујући заједничком улагању Градске управе и Развојног програма УН.

Градоначелник Бањалуке Игор Радоичић рекао је како се у наредном периоду очекује још радова на инфраструктури у Драгочају, између осталих и нови мост преко ријеке Драгочајке

"Са побољшањем временских прилика и почетком грађевинске сезоне можемо очекивати почетак изградње овог моста, вриједног више од 200.000 КМ", навео је Радојичић.

Захваљујући реконструкцији постојеће саобраћајнице и моста увелиико ће бити побољшани услови живота у овом насељу.