latinica  ћирилица
17/01/2019 |  21:56 | Аутор: СРНА

Мандић и Кнежевић пренијели Путину поздраве Срба из Црне Горе

Лидери црногорског опозиционог савеза Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић састали су се данас у Београду са предсједником Русије Владимиром Путином и пренијели му поздраве Срба из Црне Горе.
Мандић и Кнежевић (Фото: pinkm.me) -
Мандић и Кнежевић (Фото: pinkm.me)

"Том приликом истакли су да га већинска Црна Гора доживљава и као свог предсједника, као што су у вријеме Књажевине и Краљевине Црне Горе руског цара доживљавали као свог", саопштено је из ДФ-а.

Са Путином се састао и предсједник странке Права Црна Гора Марко Милачић, који је рекао да је један од кључних циљева његове партије осавремењавање руско-црногорских односа, те га позвао да посјети Црну Гору.

Из Праве Црне Горе саопштено је да је Милачић предсједнику Русије пренио значај осавремењавања пољуљаних односа између Русије и Црне Горе, прије свега, због "дуга према заједничким прецима и историји, али и према потомцима".

"Милачић је саопштио да је антируска политика постала једна од главних одлика црногорске власти и да је насилно увлачење у НАТО без референдумске воље народа, тој антируској хистерији само дало печат", наводи се у саопштењу.