latinica  ћирилица
18/01/2019 |  08:01 | Аутор: СРНА

Коловози мјестимично влажни, понегдје магла

На већини путева у Републици Српској саобраћа се по сувим и мјестимично влажним коловозима, док у Федерацији БиХ магла и ниска облачност овога јутра смањују видљивост на појединим дионицама.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

У вишим планинским предјелима и преко превоја има угаженог снијега и поледице, која је могућа и у сјеновитим подручјима, преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на опасност од одрона камења и земље на коловоз, посебно на правцу Кнежево-Травник и возачима савјетују да буду опрезни и да вожњу прилагоде условима на путу.

Због оштећења надвожњака код "НИС петрол" пумпе у Трну, саобраћај се на дионици магистралног пута Приједорска петља-Клашнице и преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају на том дијелу пута.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

У току је изградња и спровођење привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Возаче из АМС упозоравају да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош и постављена је привремена сигнализација.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, на дионици Крупа на Врбасу-Бочац од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на 10-так минута и пропушта наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене.

На дионици магистралног пуа Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због активираних клизишта једном траком наизмјенично се саобраћа на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту убачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

У току је изградња тротоара на регионалном путу Дервиши-Клашнице два због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена је привремена сигнализација.

Због радова на изградњи пјешачке стазе на регионалном путу Обудовац-Лончари на снази су измјене у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Братунац три-Дрињача од поноћи до 7.00 и од 16.00 часова до поноћи на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тона и аутобусе класе "М3" а због радова на санацији клизишта.

Забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранса" Зворник, који саобраћају на редовним линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Теслић два-граница Република Српска/Федерација БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

Магла и ниска облачност овога јутра смањују видљивост на појединим дионицама уз ријеке Босну и Дрину, као и на путевима Прилука-Гламоч, Ливно-Шуица, Коњиц-Дрежница и Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље на подручју Федерације БиХ.

Због радова на санацији тунела "Врандук два", на магистралном путу Зеница-Немила, на подручју ФБиХ, возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.