latinica  ћирилица
18/01/2019 |  11:06 | Аутор: СРНА

Дрецун: Путин за мирно рјешавање питања Космета

Порука руског предсједника Владимира Путина да ће Руска Федерација подржати договор између Београда и Приштине, ако буде у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности УН, порука је мира, оцијенио је предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič) -
Милован Дрецун (Фото: Tanjug/Dragan Kujundžič)

"Путинове поруке, иако немају много речи, веома су снажне. Поруке значе да Србија сада има силу заштитницу, јаку земљу уз себе, и да у наредном периоду неће бити сама у борби да се на дугорочан, одржив и миран начин реши косовско питање", рекао је Дрецун за Телевизију "Пинк".

Дрецун је оцијенио да Путинова посјета представља прекретницу у мирном рјешавању проблема Косова и Метохије.

Коментаришући изјаву премијера привремених институција у Приштини Рамуша Харадинаја да активно присуство Русије дестабилизује Балкан, а да политика САД и НАТО значи мир, Дрецун је рекао да су заправо земље које подржавају једностране одлуке Приштине те које дестибилизују.

"Путин је послао поруку мира да ће Русија подржати договор између Београда и Приштине и да се тај договор мора постићи на миран начин, док Велика Британија, која стаје на страну Приштине, урушава могућност наставка дијалога", нагласио је Дрецун.