latinica  ћирилица
18/01/2019 |  11:52 | Аутор: СРНА

Ухапшено пет лица по потрагама

Службеници Граничне полиције БиХ ухапсили су пет лица за којима су расписане потраге у БиХ и предали их надлежним полицијским органима.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

На граничном прелазу Попови данас је приликом уласка у БиХ ухапшен држављанин Србије чији су иницијали И.Ч. за којег је граничним провјерама утврђено да га потражује Основни суд у Бијељини због више кривичних дјела тешка крађа, саопштено је из Граничне полиције.

Службеници Јединице граничне полиције јуче су ухапсили лице чији су иницијали В.С, јер је установљено да су за њим потраге расписали Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево због кривичног дјела тешке крађе моторних возила и Полицијска станица Пале због кривичног дјела угрожавање безбједности.

Претходно је овај држављанин БиХ на прелазу Каракај-Мали Зворник преузет од службеника Министарства унутрашњих послова Србије због посједовања кривотворене возачке дозволе БиХ.

Против В.С. ће, због сумње да је починио кривично дјело кривотворење исправе, Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву бити достављен извјештај.

Он је предат службеницима Полицијске станице Пале.

На граничном прелазу Брод приликом изласка из БиХ јуче је ухапшено лице чији су иницијали Е.О, за које је установљено да га потражује Општински суд у Тузли ради издржавања казне затвора и оно је предато службеницима Судске полиције Оџак.

На Међународном аеродрому Сарајево припадници Граничне полиције БиХ на лету из Беча јуче су ухапсили лице чији су иницијали В.К, које потражује Општински суд у Градачцу због кривичног дјела тешка крађа и оно је предато службеницима Одјељења судске полиције судова у Кантону Сарајево.

На прелазу Орашје, приликом уласка у БиХ, у сриједу, 16. јануара, ухапшен је држављанин БиХ и Хрватске чији су иницијали Ж.М, јер је провјерама установљено да га потражује Кантонално тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона због кривичног дјела избјегавање издржавања.