latinica  ћирилица
18/01/2019 |  11:53 | Аутор: СРНА

Затражен притвор за Глухића, Авдибашића и Зукића

Кантонално тужилаштво Тузланског кантона затражило је од Кантоналног суда да одреди притвор Дамиру Глухићу /30/ због сумње да је починио кривично дјело проневјера у служби и лажно пријављивање, те Амелу Авдибашићу /35/ и Надиру Зукићу /25/, сви из Градачца, осумњиченима за помагање у чињењу кривичног дјела проневјера у служби.
Кантонално тужилаштво (фото: www.google.ba) -
Кантонално тужилаштво (фото: www.google.ba)

Постоји сумња да је Глухић почетком септембра прошле године, као шеф пословне фирме "Беламионикс" из Грачанице и особа задужена за предају пазара, свјестан да присваја новац који му је повјерен у служби, по претходном договору са Авдибашићем и Зукићем, присвојио новац фирме у износу од око 78.000 КМ тако што су створили лажан утисак да је над Глухићем почињено разбојништво и отет новац.

Према унапријед договореном плану, Глухић је 10. септембра, преузео пазар да би га наводно предао у банку, сјео у службено возило које је зауставио на семафору на раскрсници у мјесту Прибава код Грачанице, гдје је један од помагача маскиран и наоружан пиштољем разбио бочно стакло на вратима сувозача, сјео у возило и уперио пиштољ у Глухића.

Заједно су се одвезли до мјеста Сочковац на подручју Петрова гдје је помагач у ауту испалио хитац и пиштољем ударио Глухића у главу, саопштено је данас из Кантоналног тужилаштва Тузланског кантона.

На споредном путу други помагач чекао је у возиилу "голф два", које су прије неколико дана помагачи купили, те им је Глухић предао новац, након чега су се удаљили, а Глухић је остао, позвао полицију и пријавио да је над њим извршено разбојништво.

На тај начин Глухић је прибавио имовинску корист у износу од 78.000 КМ, а Авдибашић и Зукић су му помагали у томе.

Припадници МУП-а Тузланског кантона су, у сарадњи са Кантоналним тужилаштвом, у посљедњих неколико мјесеци интензивно спроводили истрагу у вези са овим догађајем, те су након прикупљених доказа 16. јануара, по наредби Кантоналног суда Тузла, извршили претресе породичних кућа, помоћних објеката и канцеларија које су користили осумњичени у Градачцу.

Приликом претреса пронађен је новац и одређени предмети за које се сумња да су кориштени приликом извршења кривичних дјела.

Осумњичени су ухапшени, те уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предати у надлежност Тужилаштва.