latinica  ћирилица
18/01/2019 |  12:59 ⇒ 13:56 | Аутор: РТРС

ДЕМОС подржао кандидата СНСД-а Мирка Ћурића за градоначелника Требиња

Новооснована политичка странка ДЕМОС у Херцеговини има амбицију да формира одборе у свим општинама и градовима, и добар дио организационих послова је у току, истакао је предсједник странке Недјељко Чубриловић током данашње посјете Требињу.
ДЕМОС Чубриловић - Фото: РТРС
ДЕМОС ЧубриловићФото: РТРС

"Ми смо опција која жели да прави систем, а не лидере, јер кад систем функционише, ништа не завиди о појединцу", рекао је Чубриловић на конференцији за новинаре.

У Требињу је већ формиран иницијативни одбор чији је предсјефник Слободан Шараба.

Шараба је потврдио да ДЕМОС у Требињу већ преговара са појединим независмим одборницима актуелног сазива Градске скупштине, како би се прикључили овој партији.

"Желимо да будемо дио владајуће већине, али као странка са својим ставом" , рекао је Шараба, додавши да је његова донедавна странка Снага Херцеговине "инкорпорирана сада у ДЕМОС".

Најављено је да ће ДЕМОС на предстојећим ванредним изборима за градоначелника Требиња подржати кандидата СНСД Мирка Ћурића.

Комплетан Општински одбор странке "Снага Херцеговине" из Билеће приступио је данас Демократском савезу, саопштено је из ДЕМОС-а.

ДЕМОС-у су приступила и два досадашња одборника "Снаге Херцеговине" у Скупштини општине Билећа.

У Билећи је данас одржан и састанак иницијативног одбора за формирање Демоса у тој општини.

Састанку су присуствовали лидер странке Недељко Чубриловић, потпредсједник Споменко Стојановић, генерални секретар Боран Босанчић и координатор Демоса за Херцеговину Слободан Шараба.