latinica  ћирилица
18/01/2019 |  14:12 ⇒ 14:14 | Аутор: СРНА

У суботу облачно са кишом, сусњежицом и снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно вријеме са кишом, сусњежицом и снијегом, те дневном температуром од минус три до седам степени Целзијусових.
Киша - Фото: РТРС
КишаФото: РТРС

Ујутро ће падати углавном сусњежица и снијег, док ће понегдје на сјевероистоку, истоку и југу бити суво или са могућношћу за слабе падавине.

Током пријеподнева на западу, сјеверу и у централном појасу биће снијега, а на југу и сјевероистоку пролазно суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Послије подне се поново очекују чешће падавине са сусњежицом у високој Херцеговини, а у ниској са кишом, док је у централном појасу, на западу, сјеверозападу, у Посавини и Семберији могућ мјестимично слаб снијег.

Дуваће слаб вјетар промјенљивог смјера, у Херцеговини слаб до умјерен југоисточни.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Рудо и Бјелашница минус четири, Мраковица минус два, Вишеград минус један, Чемерно нула, Бихаћ и Сански Мост један, Гацко, Градачац и Иван седло два, Бањалука, Приједор, Фоча и Хан Пијесак три, Невесиње и Србац четири, Мркоњић Град, Брчко, Добој, Ливно, Соколац и Тузла пет, Билећа, Бугојно и Зеница шест, Бијељина, Мостар и Сребреница седам, Шипово, Јајце и Сарајево осам, Требиње 11 и Неум 15 степени Целзијусових.