latinica  ћирилица
18/01/2019 |  15:24 ⇒ 17:48 | Аутор: РТРС

Приједор: Представници ША феста донирали саксофон Музичкој школи

Музичка школа "Саво Балабан" у Приједору добила је на поклон саксофон.

Вриједан инструмент донирили су представници музичког ША феста. Овај фестивал организован је као успомена на прерано преминулог пјевача, гитаристу и саксофонисту приједорског рок бенда "Тату" Далибора Поповића Микшу.

Одсјек за кларинет и саксофон Музичке школе у Приједору похађа 17 ученика. Сагласни су да ће им нови инструмент помоћи у образовању.

- За саксофон сам се одлучио тако што сам видио Микшу како свира и зато сам ја почео, рекао је Виктор Вукић, ученик Музичке школе “Саво Балабан“ Приједор.

Директор Музичке школе Аљоша Новаковић поздравио је овај диван гест.

- Ова долука ће то бити на корист како и школе, а поготово младих музичара, који ће ићи тим стопама, значи да преферирају дувачке инструменте, додао је он.

Осим чувања успомене на Поповића, који је био и академски сликар, циљ ША феста је и подршка младим музичарима и сликарима, кроз стипендије, донације и организације концерата и изложби.

Представници Феста кажу да ће дио прихода од те манифестације увијек ићи у добротворне сврхе.

- Ово је на неки начин испуњење обећања које смо свим људима дали прошле године на нашем првом ША фесту и прва у низу, коју смо спремили за ову годину у којој нас чека још већи фестивал, нагласила је Наташа Куриџа, портпаролка ША феста.

Представници ША феста најавили су одржавање другог фестивала за август ове године у Љетној башти у Приједору.