latinica  ћирилица
18/01/2019 |  19:05 | Аутор: РТС

Чилић у осмини финала АО

Хрватски тенисер Марин Чилић савладао је Шпанца Фернанда Вердаска са 3:2 по сетовима 4:6, 3:6, 6:1, 7:6, 6:3 и пласирао се у осмину финала Отвореног првенстава Аустралије. Наредни ривал Чилића је још један Шпанац - Роберто Баутиста Агут.
Марин Чилић (фото: twitter.com/australianopen) -
Марин Чилић (фото: twitter.com/australianopen)

Послије велике борбе и правог маратона Чилић је успио да надокнади заостатак од два сета и савлада Вердаска, који је пропустио двије меч лопте у тај-брејку четвртог сета.

На старту меча тенисери су размијенили по један брејк. Потом је услиједио миран период игре у коме су оба тенисера чувала своје сервисе. Одлучујући је био десети гем у коме Вердаско одузима сервис Чилићу и рјешава сет у своју корист - 6:4.

У другом сету одлучујући је био шести гем у коме је Шпанац стигао до брејка, а потом рутински привео сет крају и повео са 2:0, 6:3 у другом сету.

Чилић је заиграо много агресивније у наставку и у трећем сету дозволио противнику да освоји само један гем.

Велико узбуђење у четвртом сету. Послије равноправне игре у којој су оба тенисера лако освајала своје сервисе, сет је ријешен у тај брејку. Вердаско је у два наврата пропустио меч лопту, да би Чилић успио да преокрене и рјеши овај период у своју корист са 10:8.

У одлучујучем сету Чилић је у другом гему одузео сервис противнику и стигао до раног брејка. Стечену предност успио је да сачува до краја сета и тако рјеши меч у своју корист - 6:3 у петом сету.