latinica  ћирилица
18/01/2019 |  19:49 ⇒ 19:59 | Аутор: РТРС

Фоча: Споменко Стојановић предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а

На Оснивачкој скупштини Демократског савеза у Фочи 226 делегата изабрало је Општински одбор који броји 51 члана. Преосталих осам колико је предвиђено биће накнадно изабрано.
Фоча: ДЕМОС - Фото: РТРС
Фоча: ДЕМОСФото: РТРС

Оснивачкој скупштини су присуствовали предсједник Демократског савеза, Недељко Чубриловић, замјеница предсједника Споменка Стевановић и представници одбора из Требиња, Билеће, Гацка, Пала и Сокоца.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић истакао је да је задовољан одзивом у Фочи и због чињенице да је 95 одсто чланова ДНС-а приступило новој странци.

"Радује нас енергија која постоји и жеља свих који подржавају ову политичку опцију да раде на припреми сљедећих локалних избора. Очекујемо да ову енергију која сада постоји у чланству и код грађана који нас подржавају претворимо у добар резултат на локалним изборима", нагласио је Чубриловић.

Новоизабрани предсједник Општинског одбора Демоса у Фочи Споменко Стојановић појаснио је планове дјеловања странке.

"Настављамо да активно радимо и да направимо што бољи резултат на сљедећим локалним изборима", каже Стојановић.

Споменко Стојановић који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске недавно је на Главном одбору Демоса изабран за потпредсјника странке за изборне јединице седам, осам и девет.

На Оснивачкој скупштини су изабрани и остали органи странке, а ускоро ће Општински одбор изабрати и тринаесточлано Предсједништво Демократског савеза у Фочи.