latinica  ћирилица
18/01/2019 |  21:09 ⇒ 19/01/2019 | 08:04 | Аутор: РТРС

Пливање за Часни крст

Епископ бањалучки Јефрем служиће сутра Свету архијерејску литургију у Храму Христа Спаситеља, а након тога ће испред Храма кренути богојављенска литија ка Градском мосту, гдје ће бити обављено водоосвештање Врбаса и пливање за Часни крст.
Пливање за часни крст - Фото: nezavisne novine
Пливање за часни крстФото: nezavisne novine

Овом чину присуствоваће и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

Митрополит дабробосански Хризостом служиће Свету архијерејску литургију у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, након чега ће освештати богојављенску водицу. Пливање за Часни крст биће обављено код ћуприје на Дрини.

У Источној Илиџи литија ће кренути од Храма Светог Петра Сарајевског до моста "Ратка Мочевића" на ријеци Жељезници у Војковићима, испод којег ће се пливати за Часни крст.

У Брчком ће епископ зворничко-тузлански Фотије служити Свету архијерејску литургију у Храма Успења Пресвете Богородице и благословити пливаче за Часни крст. Литија ће из порте Храма Успења Пресвете Богородице кренути према купалишту Фицибајер на Сави, гдје ће се пливати за Часни крст.

У Београду ће патријарх српски Иринеј предоводити богојављенску литију и благословити пливање за Часни крст на Земунском кеју.