latinica  ћирилица
19/01/2019 |  09:18 ⇒ 09:26 | Аутор: РТС

Дачић: Биће још повлачења признања, нека у Приштини размишљају

У понедјељак ће представник једне државе саопштити у Београду да та земља повлачи признање независности самопроглашеног Косова, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић.
Ивица Дачић (Фото: Анадолија) -
Ивица Дачић (Фото: Анадолија)

Министар спољних послова Србије није хтио ни да потврди ни да демантује да ће Република Палау повући признање, што је јуче објавио приштински лист Клан Косова.

- Имамо занимљиву појаву, да косовски медији сами објављују и најављују ко ће повући признање, што се коси с тим да су говорили да лажемо. Министарство спољних послова тзв. Косова је демантовало то, али то није сметало Пацолију да јуче пошаље писмо предсједнику Палауа, у ком изражава чуђење што ће се то десити - рекао Дачић.

Он је рекао да ће у понедељак званично саопштити која земља повлачи признање, и да ће представник те земље доћи сам у Београд и представити ноту.

- Рекао сам да ћу у понедељак обзнанити, нећу прије времена, али увјерен сам да ће 13. земља повући признање. Нека у Приштини још размишљају, није само Палау, биће их још - поручио је Дачић.

Шеф српске дипломатије је рекао да су руски предсједник и министар спољних послова током разговора у Београду показали да високо цијене рад Србије на повлачењу признања самопроглашеног Косова.

- Лавров је изненађен тим колико смо земаља привукли на нашу страну и да је то велики политички успјех - истакао је Дачић.