latinica  ћирилица
19/01/2019 |  11:24 | Аутор: СРНА

Услови за скијање на Јахорини одлични

На Јахорини су данас одлични услови за скијање, висина снијега износи 95 центиметара, све стазе су уређене и спремно чекају посјетиоце, а тренутно је у погону скоро комплетан вертикални транспорт, изјавила је Срни портпарол Олимпијског центра "Јахорина" Сања Ћеремиџић.
Јахорина (Фото: terratravel.rs) -
Јахорина (Фото: terratravel.rs)

"У погону су шестосједи `Пољице`, `Огорјелица`, `Скочине`, ски-лифтови `Пољице` и `Олимпик`, двосјед `Огорјелица два`, дјечији парк `Рајска долина`, дјечији вртић `Пољице` као и покретна трака `Пољице`. Све стазе су доступне скијашима за ужитак и овог викенда", истакла је Ћеремиџићева.

Она је напоменула да је сваког петка, суботе и недјеље од 18.00 до 21.00 час организовано ноћно скијање које се одржава на стази "Пољице".

"Поводом обиљежавања Свјетског дана снијега /Wорлд сноw даy/ сутра најмлађи посјетиоци имају попуст од 50 одсто на полудневне и дневне ски карте, као и бесплатно кориштење ски вртића `Пољице` и ски полигона` Бистрица`. Малишанима ће бити обезбијеђени слаткиши на стазама, као и топао чај", истакла је Ћеремиџићева и позвала љубитеље свјежег планинског ваздуха да и овај викенд проведу на Јахорини.

Ћеремиџићева је додала да Јахорина наставља са добрим резултатима, те да се нови рекорди нижу из дана у дан, а олимпијска љепотица блиста пуним сјајем.

"На овом скијалишту, које је у свом цјелокупном капацитету скијашима доступно већ 50 дана скијало је више од 75.000 скијаша. Јахорина је опет у самом врху зимских дестинација", истакла је Ћеремиџићева.

Она је додала да ће у периоду 24. до 27. јануар, 7. до 10. марта и 28. до 31. марта скијаши имати попуст од 20 одсто на ски-карте.