latinica  ћирилица
19/01/2019 |  12:17 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Шпирић: Да ли БиХ постаје заробљеник неријешених односа у ФБиХ?

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић изјавио је данас за Срну да преговори о спровођењу изборних резултата у БиХ морају почети одмах, уз тражење заједничког садржиоца који нуди Дејтонски мировни споразум.

Шпирић је упитао да ли БиХ све више постаје заробљеник неријешених односа у Федерацији БиХ или неспособности бошњачке политичке елите да дефинише однос према будућности дејтонске БиХ.

- Приступ који се односи на имплементацију изборних резултата, упозорава да бошњачке политичке партије, националне или грађанске провенијенције, воде унутарстраначке ратове и разговоре како би обезбиједили што ширу бошњачку већину наспрам српске и хрватске. Да ли је то страх или неспособност, не знам, али и једно и друго нас гура на маргину цивилизације - рекао је он.

Шпирић каже да су опасне и деструктивне изјаве типа "ми ћемо процијенити докле ћемо затезати, односно опструисати имплементацију изборних резултата и чекаћемо инструкције наших савезника".

- По тој логици, ако нисмо унутар земље окренути једни према другима, нећемо и не желимо да разговарамо јер нам савезници нису заједнички, можемо ли уопште гајити илузију о заједничкој држави - додао је Шпирић.