latinica  ћирилица
20/01/2019 |  08:46 ⇒ 08:47 | Аутор: СРНА

Прохладно са слабим падавинама

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће преовладавати прохладно вријеме са слабим падавинама у Херцеговини, централним крајевима, Подрињу и у Семберији.
Снијег  (Фото:Магдалина Маца Касун) -
Снијег (Фото:Магдалина Маца Касун)

Током дана падавине ће престати у већини крајева, једино ће на крајњем југоистоку и југу послије подне поново почети падати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Највиша дневна температура ваздуха од нула до три на западу, на истоку и југу од пет до девет степени Целзијусових, а у вишим предјелима око минус два.

На западу и сјеверу током дана дуваће западни вјетар, а на југу јужни и југозападни.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, слаб снијег понегдје јутрос пада у централним, источним и сјевероисточним крајевима, а на сјеверу Херцеговине слаба киша.

На Мраковици, у Кнежеву и на Бјелашници јутрос у 7.00 часова измјерена су минус четири степена Целзијусова, на Мањачи и у Мркоњић Граду минус три, на Хан Пијеску, у Шипову, Бугојну, на Иван Седлу и Јајцу минус два, на Сокоцу, на Чемерну, у Рудом, Рибнику и Крупи на Уни минус један, а у Приједору, Зворнику, Гацку, Новом Граду, Бихаћу, Градачцу, Тузли и Санском Мосту нула степени

У Бањалуци, Бијељини, Добоју, Брчком, Српцу, Вишеграду, Фочи, Сребреници, Невесињу, Сарајеву и Ливну у 7.00 часова јутрос измјерен је један степен, у Билећи два, у Требињу, Мостару и Широком Бријегу четири, у Грудама пет и у Неуму шест степени Целзијусових.

Највише падавина у протекла 24 часа забиљежено је у Требињу гдје је пало 18 литара поо метру квадратном, затим у Билећи 15, Невесињу, Гацку и на Чемерну седам, у Новом Граду, Мркоњић граду и Рибнику пет, у Добоју три, у Бањалуци, Приједору, Вишеграду и Рудом два, а у Бијељини, Фочи, Српцу један литар по метру квадратном.

Висина сњежног покривача јутрос на Хан Пијеску износи 79 центиметара, на Чемерну 38, на Сокоцу, на Мраковици и у Мркоњић Граду 24, у Сребреници 18, Рибнику 15, у Шипову и Рудом 13, у Вишеграду 11, у Гацку и Невесињу 10, у Билећи девет, у Крупи на Уни седам, у Фочи четири, у Новом Граду и Добоју три и у Приједору два центиметра.