latinica  ћирилица
20/01/2019 |  12:21 ⇒ 19:05 | Аутор: РТРС

Хуманитарне акције за помоћ Дубичанину Зорану Крњајићу

Након емитовања прилога у нашем Дневнику о Зорану Крњајићу из Пуцара код Козарске Дубице, незапосленом борцу прве категорије и сину погинулог борца Војске Републике Српске, помоћ је почела да пристиже.

Крњајић сада живи у неусловној кући. Како би што прије имао сигуран кров над главом, општина Козарска Дубица донирала је пет хиљада марака, а организовано је и хуманитарно вече за прикупљање помоћи.

Зоран Крњајић тешка срца прихвата помоћ од својих суграђана, али свјестан цијеле ситуације понос је ставио на другу страну, знајући да без крова над главом не може да живи.

- Пуно ми је тешко, хвала свима од срца, каже Зоран.

Организатор хуманитарне вечери за Зорана Крњајића је Српско просвјетно и културно друштво "Просвјета", Драмски студио "Артист", те оркестар "Пет плус бенд" као и мјесне борачке организације.

Циљ је, како кажу, помоћи ратном другу и суграђанину.

- Живи у тешким условима, здравствено стање му је лоше и зато смо одлучили да помогнемо у овој хуманитарној акцији да му направимо кућу, истакао је Миле Зељић, предсједник СПКД "Просвјета" у општини Козарска Дубица.

И општина Козарска Дубица укључила се у помоћ своме сугрђанину, донирајући пет хиљада марака.

- Четири хиљаде ће бити у грађевинском материјалу а хиљаду марака ћемо оставити за извођење радова, односно ако не буде донатора мајстора који ће добровољно градити, наводи Душан Дрљић, начелник Одјељења за општу управу и друштвене дјелатности општине Козарска Дубица.

Подршку и помоћ пружили су и бројни грађани Козарске Дубице, али и политички субјекти.

- Морам да нагласим да ћу се потрудити у име Министарства рада и борачко инвалидске заштите да сагледамо тај проблем и да помогнемо колико будемо у законској могућности, каже Душко Милуновић, предсједник Општинског одбора СП и министар рада и борачко инвалидске заштите.

На хуманитарној вечери прикупљено је 3.500 марака од којих је је 1.000 марака донација јереја Бојана Ристића.

Међутим, ова средства нису довољна како би се трајно ријешио проблем стамбеног питања Зорана Крњајића и он добио кров над главом.