latinica  ћирилица
20/01/2019 |  20:05 ⇒ 21/01/2019 | 08:59 | Аутор: СРНА

Атина: У сукобу полиције и демонстраната повријеђено 25 полицајаца (ФОТО/ВИДЕО)

Најмање 25 полицијских службеника повријеђено је у сукобима са демонстрантима током протеста у грчкој пријестоници Атини против споразума са Скопљем о промјени назива Македоније, саопштено је из полиције.

Десетине људи изашло је на улице Атине, а након сукоба са полицијом ухапшено је најмање седам лица.

Демонстранти су припаднике полицијске јединице за разбијање протеста гађали камењем, бакљама, Молотовљевим коктелима, фарбом и другим предметима.

Поједини демонстранти прескочили су ограду и покушали да се попну уз степенице зграде парламента, али су их у томе спријечили полицајци.

Један мушкарац огрнут грчком заставом напао је полицајце дугим штапом, док су други демонстранти припаднике полиције ударали великим заставама и дрвеним моткама, јавио је АП.

Присутни на протестима изјавили су да је велики облак дима од сузаваца натјерао многе демонстранте да напусте демонстрације.

Поједини демонстранти напали су и фотографе и том приликом повриједили четворицу њих и украли једну камеру, а један фотограф је превезен у болницу.

Очекује се да ће грчки парламент сутра започети дебату о ратификовању Преспанског споразума о промјени имена Македоније у Република Сјеверна Македонија, који су потписали Атина и Скопље.