latinica  ћирилица
20/01/2019 |  20:38 ⇒ 22:47 | Аутор: РТРС

Возачи, опрез због поледице!

У већем дијелу Републике Српске вози се по влажним и клизавим коловозима, а током ноћи због ниских температура очекује се формирање поледице, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима, због чега се возачима савјетује додатни опрез.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

На путевима у вишим предјелима и преко превоја на коловозима мјестимично има угаженог снијега. Издавајају се путни правци Сарајево-Рогатица, Власеница-Хан Пијесак, Трново-Фоча, Гацко-Тјентиште, те путеве на ширем подручју Мркоњић Града и Кнежева, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Угаженог снијега на коловозу има на планинским превојима на подручју Федерације БиХ. Издвајају се путни правци Ливно-Дрвар-Босански Петровац, Прозор-Горњи Вакуф, Бугојно-Нови Травник, Ливно-Гламоч-Мркоњић Град и Ливно-Купрес.

Одрони су учестали на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Због оштећења надвожњака у Трну саобраћај се на магистралном путу М-16 дионица Приједорска петља-Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

На граничним прелазима Градишка, Велика Кладуша и Брод повремено је појачан интензитет саобраћаја на улазу у БиХ, али задржавања нису дужа од 30 минута.