latinica  ћирилица
21/01/2019 |  12:17 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

У свим школама у Српској почела настава

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да је у свим школама у Српској почела настава у другом полугодишту школске 2018/19. године.

"Пратићемо и даље стање на терену, с обзиром на најаву сњежних падавина и све оно што диктирају зимски услови", рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци и истакла да данас ниједна школа није пријавила да није почела са радом.

Тривићева је честитала почетак наставе у другом полугодишту, изразивши задовољство чињеницом да су наставницима повећане плате, те се планира и наставак мјера за побољшање положаја просвјетних радника.

Поводом почетка наставе, Тривићева је посјетила подручно одјељење Основне школе "Милан Ракић" у бањалучком насељу Новоселија. То је једна од школа која је из програма инвестиција добила нови намјештај.

Према подацима Министарства просвјете и културе, наставу је у првом полугодишту у Републици Српској похађало 92.000 ученика у 187 основних школа и 37.000 ученика у 94 средње школе.

Настава у основним школама у школској 2018/2019. години завршава најкасније 21. јуна, а за ученике завршног разреда основне школе најкасније 7. јуна, саопштено је из ресорног министарства.

У средњим школама настава се завршава 14. јуна, а за ученике завршних разреда 17. маја, док ученици умјетничких школа наставу завршавају 7. јуна, осим матураната којима ће настава бити окончана 24. маја.

Прољећни распуст трајаће од 22. до 26. априла.