latinica  ћирилица
21/01/2019 |  13:52 | Аутор: СРНА

У уторак облачно и прохладно са слабим снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно вријеме са снијегом на истоку и сјевероистоку, док ће у осталим дијеловима падати киша.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Ујутро, пријеподне и током дана ће у већини крајева бити облачно и прохладно са слабим снијегом.

Према подневу и послије подне очекује се јачање падавина, посебно у централном планинском појасу и на западу, па ће доћи до формирања новог сњежног покривача који ће се према ноћи и повећавати, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Висина новог сњежног покривача биће углавном од два до 10 центиметара, локално од 15 до 25, док се у Херцеговини очекује од 40 до 60 литара кише по метру квадратном, локално и више.

Дуваће слаб до умјерен вјетар сјеверни и сјевероисточни.

Јутарња температура ваздуха износиће од минус пет до нула степени Целзијусових, на југу од три до осам, а дневна од минус три до три, на југу од четири до девет степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус четири, Хан Пијесак и Мраковица минус три, Мркоњић Град и Бихаћ минус један, Чемерно нула, Шипово, Бугојно, Градачац, Јајце и Сарајево нула, Нови Град, Бањалука, Приједор, Рибник, Соколац, Сребреница, Добој, Ливно, Сански Мост и Тузла један, Бијељина, Зворник, Србац, Брчко и Зеница два, Невесиње, Фоча и Рудо четири степена Целзијусова.

У Гацку, Вишеграду, Мостару и Широком Бријегу у 13.00 часова температура ваздуха износила је пет степени Целзијусових, у Грудама шест, у Неуму и Стоцу осам, Билећи 11 и Требињу 12 степени Целзијусових.