latinica  ћирилица
21/01/2019 |  14:09 | Аутор: СРНА

Откривено више фалсификованих личних докумената

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина су при уласку у БиХ на граничном прелазу Рача открили код држављанина Македоније фалсификовану личну карту и возачку дозволу Бугарске.

Фалсификовани документи откривени су јуче током контроле аутобуса који саобраћа на релацији Београд-Бањалука.

О догађају је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, према чијем је налогу предмет уступљен службеницима Станице граничне полиције Сремска Рача Министарства унутрашњих послова Србије, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

На међународном аеродрому Бањалука припадници Граничне полиције БиХ одузели су пет фалсификованих личних карти Италије, те по једну Француске и Белгије.

Ови документи су откривени и одузети у петак и суботу, 18. и 19. јануара, на летовима за Меминген и Брисел приликом пасошке контроле шест страних држављана који су изјавили да долазе из Ирана.

Службеници Јединице граничне полиције Аеродром Сарајево су у суботу, 19. јануара, на лету за Стокхолм од четири држављанке Сирије одузели путне исправе јер су уочили да се у њима налазе фалсификовани стикери боравишне дозволе Грчке.

Према налогу тужиоца надлежних тужилаштава, припадници Граничне полиције БиХ су држављане Ирана и Сирије предали припадницима Службе за послове са странцима БиХ на даље поступање.

Припадници Јединице граничне полиције Брод су у суботу, 19. јануара, ухапсили лице чији иницијали су М.З. јер га потражује Општински суд у Сарајеву због кривичног дјела из Закона о набављању, држању и ношењу оружја и муниције.

Он је контролисан при изласку из БиХ на прелазу Брод и предат је службеницима Судске полиције Оџак.