latinica  ћирилица
21/01/2019 |  14:32 | Аутор: СРНА

И наредних дана падавине

У Републици Српској и наредних дана биће облачно са падавинама, а сутра се очекују повећање сњежног покривача.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Према прогнози метеоролога, сутра ће бити облачно, прохладно, са снијегом у већини предјела, а умјерена киша биће у нижим предјелима Херцеговине.

Очекује се повећање сњежног покривача, посебно у централном планинском појасу, а на југу обилнија киша.

Ујутро, пријеподне и током дана у већини крајева облачно, прохладно са слабим снијегом, наводи се на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

Према подневу и послијеподне очекује се јачање падавина, посебно у централном планинском појасу и на западу, па ће се формирати нови сњежни покривач, а према ноћи и повећавати.

У планининском појасу биће око 15 до 20 центиметара новог снијега, у нижим предјелима око 10 центиметара, а најмање се очекује на сјеверу и сјевероистоку. У Херцеговини ће бити интензивније кише, па се очекује од 40 до 60 литара по метру квадратном, локално и више.

Минимална температура ваздуха од минус четири до један, на југу око четири степена, у вишим предјелима на западу око минус шест степени Целзијусових.

Највиша дневна температура од минус два до два, на југу око шест, у вишим предјелима од минус четири.

У сриједу, 23. јануара наставља се период облачног, прохладног времена са мјестимичним снијегом, ријеђим и слабим на сјеверу, чешћим и умјереним у централном појасу и на истоку, гдје ће доћи до повећање сњежног покривача, док ће на југу бити киша.

Током дана биће и периода сувог времена чешће у централним и сјеверним предјелима.

Минимална температура од минус четири до нула, на југу пар степени виша, у вишим предјелима око минус шест. Највиша дневна од минус два до три, на југу до шест, у вишим предјелима око минус четири степена.

У четвртак, 24. јануара у току ноћи очекује се јењавање падавина, дјелимично кидање облачног система од југа према централном појасу, па ће ујутро бити претежно суво, једино на сјеверу уз мјестимичан слаб снијег, гдје ће остати облачно, те око ријека и у котлинским предјелима са маглом.

Током дана остаје слично, претежно до потпуно облачно, мјестимично с падавинама на граници кише и снијега. Послијеподне и увече поново чешће падавине.

Минимална температура од минус три до један, на југу пар степени виша, у вишим предјелима око минус шест степени. Највиша дневна од минус један до четири, на југу до седам степени, у вишим предјелима око минус три.