latinica  ћирилица
21/01/2019 |  15:08 ⇒ 15:10 | Аутор: СРНА

Милуновић: Обезбиједити једнаке услове за све кориснике

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић истакао је неопходност да буду обезбијеђени једнаки услови свим корисницима права на борачко-инвалидску заштиту према прописима Српске.
Душко Милуновић - Фото: СРНА
Душко МилуновићФото: СРНА

Милуновић је данас у Бањалуци разговарао са представником Удружења ратних војних инвалида "Равноправност" из Брчко дистрикта Ђорђем Јеврићем о начину обезбјеђења ортопедских помагала за ратне војне инвалиде, ампутирце и параплегичаре из овог града, под истим условима која имају ова лица из Републике Српске, те упутио подршку овој категорији из Брчког.

Он је појаснио да је Министарство рада и борачко-инвалидске заштите још прошле године упутило приједлог протокола Фонду здравственог осигурања Брчког на основу којег би ратним војним инвалидима, ампутирцима и параплегичарима са пребивалиштем у Брчком, била омогућена набавка ортопедских помагала под истим условима као за ратне војне инвалиде који остварују право на здравствено осигурање у Српској.

Милуновић је истакао да очекује да протокол о сарадњи, који је упућен и градоначелнику Брчко дистрикта, буде потписан у најскорије вријеме, саопштено је из ресорног министарства.

Министарство и Фонд здравственог осигурања Српске 2. марта прошле године потписали су протокол о сарадњи којим је обезбијеђена могућност да ратни војни инвалиди одбрамбено-отаџбинског рата право на неопходно медицинско средство, у виду новчаних средстава, остваре код Министарства.

Јеврић је на састанку прецизирао да Удружење тражи да ратни војни инвалиди, учесници одбрамбено-отаџбинског рата из Брчког, имају могућност да изаберу да ли ће право на ортопедско помагало остварити код Фонда здравственог осигурања Брчко или код Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске.