latinica  ћирилица
22/01/2019 |  10:16 ⇒ 10:21 | Аутор: РТРС

Афера "Коверта": Кнежевић плаћао и Милове приватне рачуне

Наиме, Кнежевић је преко Атлас банке, чије је пословање сад под истрагом Специјалног државног тужилаштва, покривао дугове са Ђукановићеве картице број: 505000000000432691
Мило Ђукановић и Кнежевић Душко (Фото:info4s.net) -
Мило Ђукановић и Кнежевић Душко (Фото:info4s.net)

Мило Ђукановић је имао отворене рачуне у Атлас банци, на којима је гомилао хиљаде и хиљаде евра дуга, које би касније покривао Душко Кнежевић имовином својих фирми, пишу данашње "Вијести".

Кнежевић на тај начин није био дарежљив само према ДПС, коју је обимно помагао годинама, већ и лично према актуелном предсједнику државе.

То потврђују документа за финансијске истраге о афери "Атлас" до којих су дошли Центар за истраживачко новинарство (ЦИН) и Вијести.

Наиме, Кнежевић је преко Атлас банке, чије је пословање сад под истрагом Специјалног државног тужилаштва, покривао дугове са Ђукановићеве картице број: 505000000000432691.

Из докумената се види да је Ђукановић имао ВИП револвинг картицу Атлас банке којом је плаћао своје личне трошкове, али није покривао дуг према банци, па је и тај његов дуг спадао у такозване ризичне кредите, који су касније плаћани из активе Атлас банке.

- Могу да потврдим да је у питању картица Мила Ђукановића. Неки његови рачуну покривани су из активе Атлас банке. То су радили службеници на оперативном нивоу по мом налогу, одговорио је Кнежевић на питање да ли је плаћао личне рачуне Мила Ђукановића.

ЦИН- ЦГ и "Вијести" су покушали су да добију коментар о овим трансакцијама од принудне управнице у Атлас банци Тање Терић. На питање да ли је Атлас банка покривала потраживања високих јавних функционера, као и коме припада картица број 505000000000432691, Терићева је одговорила: Наведене информације се сходно Закону о банкама сматрају банкарском тајном, тако да нијесам у могућности да вам одговорим на то питање.

Да је Ђукановићев дуг, али и дуг осталих повезаних лица био међу ненаплативима, те да је Кнежевић за то морао да заложи и своју имовину из других фирми, јасно је из извјештаја екстерног ревизора Атлас банке за 2017. годину.

У том извјештају наведено је да се банка преузимањем удјела у фирми "Rekreaturs" ослободила лоше активе и наплатила потраживања од 14,056 милиона евра.

Извор: in4s.net