latinica  ћирилица
22/01/2019 |  11:14 ⇒ 12:38 | Аутор: РТРС

Због чега Бијељина нема јавну гаражу?

Укупан приход по основу наплате паркинга у 2018. години већи је за три одсто него у 2017, подаци су Дирекције за развој и изградњу града Бијељина, која управља паркинг простором. У претходне двије године почели су са тужбама оних који имају више од пет казни, те блокирањем возила за оне који имају више од три прекршаја. У Бијељини постоји 855 паркинга који се наплаћују, што је често недовољно за све већи број возила.

Наћи паркинг мјесто у Бијељини, посебно у ужем центру града за вријеме радног времена, изузетно је тешко, кажу возачи који се свакодневно суочавају са овим проблемом.

Приход од наплате паркинга у 2018. години повећан је за три одсто у односу на годину дана раније. Разлог је у квалитетнијој контроли и повећаном приходу од наплате паркинг казни.

- Дирекција је кренула са утуживањем оних који имају више од пет неплаћених казни, а потписали смо и уговор са фирмом из Лондона преко које тужбе добијају власници страних таблица - истиче Драган Васић, шеф Службе за управљање јавним паркиралиштима.

Рјешење за паркинге који недостају многи виде у изградњи јавне гараже са више етажа. У току претходне године градска скупштина донијела је одлуку да се иде у изградњу овог објекта, а у току ове године познато је да ће бити урађено идејно рјешење. За сада је сигурно да ће од новца прикупљеног по основу наплате паркинга, Дирекција осавременити постојеће паркинге.

- У овој години планирали смо да набавимо систем за бројање заузетости паркинга - додаје Васић.

Паркинг у Бијељини подијељен је у двије зоне. У црвеној је сат времена једна марка, док је у плавој зони упола мање, и постоји могућност плаћања дневне карте по цијени од двије марке.