latinica  ћирилица
22/01/2019 |  14:02 | Аутор: СРНА

Бањалука: Стипендије за девет младих спортиста

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас у Бањалуци градске стипендије за девет спортиста који су право на њих остварили захваљујући постигнутим спортским резултатима.
Радојичић - уручене стипендије - Фото: СРНА
Радојичић - уручене стипендијеФото: СРНА

Радојичић је рекао да су право на стипендије из категорије сениора остварили кајакаш Дарко Савић и пливач Никола Бјелајац, који данас није присутан, јер студира у Америци.

Он је рекао да је право на стипендије остварило и седам јуниора, и то тенисер Сара Микача, каратисти Павле Дујаковић и Ана Лолић, кошаркашица Драгана Домузин, атлетичарка Александра Рољић, шахиста Бојан Максимовић и пливач Марко Ковачић.

"То су најбољи спортисти града Бањалуке према критеријумима који су постављени правилником и јавном позиву који је спроведен прошле године", рекао је Радојичић новинарима.

Он је истакао да је лани први пут спроведен јавни позив за стипендирање спортиста и додао да је ових девет младих остварило најбоље резултате и да ће у овој години, као такви, примати стипендије од Градске управе.

"За сениоре је то 250 КМ мјесечно, а за јуниоре 150 КМ. У јулу ће бити објављен нови јавни позив на који ће се моћи пријавити спортисти за 2020. годину", истакао је Радојичић.

Радојичић је честитао младим спортистима и пожелио да ове стипендије буду стимуланс за наставак добрих спортских резултата, истичући да Бањалука памти велике олимпијске, свјетске, европске шампионе и сјајне спортске резултате.

"Могу само да пожелим овим младим људима да остваре још боље резултате и да ми сви у Бањалуци будемо сретни што су то наши суграђани и што смо их имали прилику упознати, те што смо их имали прилику подржати, макар на овај симболичан начин", навео је Радојичић.

Кајакаш из Кајак кану клуба "Врбас" Дарко Савић рекао је да ће ову стипендију оправдати и бити још бољи, а атлетичарка из Атлетског клуба "Бањалука" Александра Рољић захвалила је на подршци спортистима.