latinica  ћирилица
22/01/2019 |  14:40 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Подршка пројектима помоћи Србима на Космету

Добој ће и ове године бити домаћин дјеци с Косова и Метохије. Први пут ове године општина Станари учествоваће у хуманој акцији.

Више од 900 дјеца са Косова и Метохије боравиће и ове године у Републици Српској од 16.до 23. јуна. Домаћин ће им бити по други пут бити и град Добој, а градска управа у сарадњи са школама организоваће дочек и боравак ђака из ОШ Свети Сава из Косовске Митровице.

"Прошле године смо били град који је угостио преко 100 дјеце, с тим што смо били град који је угостио највише дјеце са Космета. Тако да исти пројекат је планиран и за ову годину. Све школе које су изјасниле свој интерес биће укључене у пројекат. За сада су то школе основне школе 'Вук Караџић' и 'Свети Сава'", рекао је потпредсједник Скупштине града Добоја Милош Букејловић.

"Досад је прихватило девет или десет градова и општина из Републике Српске. Пријаве су до 31.јануара, а већ 1.фебруара имамо састанак на Косову и Метохији са свим директорима и предсједницима Скупштина оопштина. Биће обухваћено 50 српских школа, већих и мањих", навео је предсједник Одбора за помоћ КиМ из Републике Српске Милорад Арлов.

Град Добој прихватио је да подржи и изградњу дневног центра за више од 120 дјеце са сметњама у развоју у Косовској Митровици. 

"Хуманитарна акција траје преко броја 1412 до 31.јануара и молим све грађане Републике Српске да једним позивом, једном марком помогну најугроженију категорију становништва на Космету", додао је Арлов.

Договорена је сарадња и са најмлађом општином у Српској, па ће Станари ове године први пут угостити један број малишана са Косова и Метохије.