latinica  ћирилица
22/01/2019 |  15:15 ⇒ 17:45 | Аутор: РТРС

Стевановић и Барашенков потписали Споразум о пријатељству и братимљењу

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и шеф управе области Кољ-чугино Максим Барашенков потписали су у Зворнику Споразум о пријатељству и братимљењу.

Потписивање споразума о братимљењу два града први је корак к сарадњи у области привреде, културе и спорта. Такође, и снажнијег повезивања два братска народа, односно Русије и Републике Српске, поручио је први човјек области Кољчугино, Максим Барашенков. 

"Наравно да је ово први велики корак ка нечему већем. Првенствено у области културе, ми имамо велика културно умјетничка друштва у нашем граду. Сад се надамо да ће администрација вашег града доћи код нас", рекао је Барашенков.

Делегација из Русије састаће се и са зворничким привредницима како би се боље упознали о привредним и туристичким потенцијалима града на Дрини. 

"Очекујемо да и у току данашњег дана се састану наше привредне делегације како би наше пријатељство и братство доживјело и ту неку економску димензију. Да наша два града почну сарађивати и привредно, а спортску и културну сарадњу ми ћемо наравно у периоду који је пред нама унапријеђивати", поручио је Стевановић. 

Ранијих година, Зворник се побратимио са словеначком Сежаном, србијанском Сремском Митровицом и румунском Оравицом, захваљујући чему је остварена знатна сарадња у областима образовања и културе.