latinica  ћирилица
22/01/2019 |  16:32 ⇒ 16:59 | Аутор: РТС

Троицки: Сјајан је осјећај вратити се

Виктор Троицки, након што се после проблема са повредама вратио на Аустралијан опену, изјавио је да је сјајан осећај поново бити "у такмичарском погону", а посебно што ће опет играти за репрезентацију у Дејвис купу.

Троицки ће бити дио тима Србије у предстојећем мечу против Узбекистана.

"Било је лијепо направити и паузу, то вријеме сам максимално искористио да проведем са мојом породицом, супругом и ћерком Ирином. Напунио сам батерије, санирао повреде, а сам финиш 2018. посветио сам се припремама за ову годину. Прије самог грен слема у Мелбурну одлучио сам да одиграм и један челенџер, који ми је послужио као загријевање за сам Аустралијан опен. Дуго нисам био у позицији да морам кроз квалификације до главног жријеба", рекао је Троицки за сајт Савеза.

Он је додао да је задовољан што је дошао до другог кола, гдје га је зауставио сјајни Грк Стефанос Циципас.

"Добио сам јако добре играче, побиједио четири квалитетна меча и у другом колу главног турнира одиграо тежак, али сјајан меч са Циципасом, који је ево сада можемо видјети избацио и једног Федерера, пласирао се у полуфинале. Добио сам позив од селектора Зимоњића за меч у Узбекистану и са великим задовољством могу рећи да сам путник за Ташкент. Ужелио сам се Дејвис купа, те наше тимске атмосфере, дружења, свега онога лијепог што само ово такмичење може донијети и дати", истакао је Троицки.