latinica  ћирилица
22/01/2019 |  19:51 | Аутор: СРНА

Ђурић: Тачијева изјава о уједињењу Митровице је пријетња Србима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију у Влади Србије Марко Ђурић оцијенио је као пријетњу Србима на Космету изјаву Хашима Тачија да је процес уједињења сјеверне и јужне Митровице незаустављив.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је поручио властима у Приштини да не пријете анексијом сјеверне Митровице и да не угрожавају мир, стабилност и безбједност на Косову и Метохији.

Он је поручио и међународној заједници да престане да жмури над настојањима Приштине да "згази српске интересе на Космету".

"Јужна и северна Митровица су два одвојена града чак и по Ахтисаријевом плану. Тачи би требало да одговори на питање због чега још није формирана заједница српских општина, чији би северна Митровица требало да буде саставни део или је можда Бриселски споразум закључивао неки други Тачи", рекао је Ђурић за Тањуг.

Он је додао да би на та питања Тачи требало да одговори домаћој и међународној јавност, а јавност ће процијенити ко говори истину.

Предсједник привремених приштинских институција Хашим Тачи је на свом "Фејсбук" профилу написао да је процес за уједињење Митровице незаустављив.