latinica  ћирилица
23/01/2019 |  10:18 ⇒ 14:19 | Аутор: РТРС

У Гламочу елементарна непогода, проблеми и у Босанском Грахову (ФОТО)

На подручју Гламоча због сњежних намета проглашено је стање елементарне непогоде.

Портпарол Федералне управе Цивилне заштите Мајда Ковач каже да је у општинама Ливањског кантона, због обилног снијега тешка ситуација, али да нема дојава да је неко животно угрожен.

Начелник Гламоча Небојша Радивојша за РТРС је потврдио да је већина села на ширем подручју општине одсјечена, док висина сњежног покривача на појединим подручјима досеже и један метар.

Гламоч (Фото: РТРС)

- Због снијега који непрестано пада данима, били смо приморани да прогласимо стање елементарне непогоде и да наставу у школама зауставимо наредних неколико дана док се вријеме не смири. Тражићемо помоћ од Цивилне заштите Кантона 10 - истиче Радивојша.

Сњежни покривач на појединим подручјима виши је од једног метра.

Гламоч (Фото: РТРС)

Снијег који непрестано пада узроковао је бројне проблеме и становницима у Босанском Грахову, рекао је вршилац дужности начелника општине Никола Чеко.

У изјави за РТРС, Чеко је потврдио да је настава у школама обустављена и да ће, ако се и даље наставе сњежне падавине, и у овој општини бити проглашено стање елементарне непогоде.

Босанско Грахово (Фото: РТРС)

- Ако снијег настави да пада овим интензитетом још дан-два, мораћемо да прогласимо ванредну ситуацију. За сада су путеви ка свим селима проходни, од јутрос се чисте неки правци који нису били проходни - рекао је Чеко.

Босанско Грахово (Фото: РТРС)

Он је додао да снијег непрестано пада и да је током ноћи на подручју општине нападало нових двадесетак центиметара, па сада има 80 центиметара снијега.

- За сада је стање под контролом, међутим, ако снијег настави да пада, стање ће бити алармантно - каже Чеко.

Босанско Грахово (Фото: РТРС)

У координацији с општинским службама цивилне заштите, начелницима општина на подручју Кантона и кантоналним Владом, донесена је одлука да сутра буде одгођена настава у свим општинама у Ливањском кантону, осим на подручју Дрвара гдје ће се настава редовно изводити, наведено је у саопштењу.

Повезане вијести:

Путеви проходни, отежано одвијање саобраћаја