latinica  ћирилица
23/01/2019 |  12:31 ⇒ 12:31 | Аутор: РТРС

Унаприједити промоцију домаћих производа

Министар трговине и туризма Драгица Ковач одржала је данас у Бањалуци радно-консултативни састанак са предсједником и директорком Привредне коморе Републике Српске Борком Ђурићем и Драгицом Ристић, на којем је разговарано о заједничким активностима на унапређењу промоције домаћих производа у Републици Српској.
Састанак са Привредном комором - Фото: РТРС
Састанак са Привредном коморомФото: РТРС

Разговарано је о досадашњим активностима које су Министарство трговине и туризма и Привредна комора проводили у промоцији домаћих производних предузећа и кампањи "Наше је боље", као и о наставку активности које ће се одвијати у оквиру ове кампање.

Ковачева је потврдила да је у 2019. години предвиђена израда новог броја билтена "Најбоље из Српске", у оквиру којег ће бити обрађена тема ребрендираних производа у Републици Српској, те да ће уједно бити представљени произвођачи који су у протеклом периоду извршили ребрендирање својих производа.

Она је истакла да ће се и тематским конференцијама Министарства, посвећеним брендирању, дати допринос у развоју свијести о потреби унапређења квалитета изгледа и садржаја производа, како би се постигла конкурентност домаћих производа у односу на производе из увоза.

Ковачева је навела да је у овој години планирано доношење новог закона о трговини и закона о посредовању у промету непокретности, као и закона о боравишној такси, којима ће се унаприједити трговинска, туристичка и угоститељска дјелатност у Српској.

Она је истакла да ће Министарство, приликом израде нормативних аката, консултовати Привредну комору како би се добила што боља законска и подзаконска рјешења која ће бити у складу са потребама пословне заједнице, али и свих грађана у Републици Српској.

На састанку су похваљене досадашње активности између Министарства и Привредне коморе, те је потврђено да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду, саопштено је из Министарства трговине и туризма.