latinica  ћирилица
23/01/2019 |  13:43 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Ковач: Нема животно угрожених у Ливањском кантону

У општинама Ливањског кантона, због обилног снијега, најтежа ситуација је на подручју Гламоча и Купреса, али нема дојава да је неко животно угрожен, рекла је Срни портпаролка Федералне управе Цивилне заштите Мајда Ковач.
Гламоч - Фото: РТРС
ГламочФото: РТРС

Већина саобраћајница на том подручју, како је навела, прекривена је снијегом и ледом, а мјестимично има и наноса.

"Најтеже је на локалним путевама и многа села на подручју овог кантона су одсјечена. Најтеже је стање на подручју Гламоча, гдје је немогуће доћи до појединих села и на подручју Купреса према насељу Вуковско. У сталном смо контакту са кантоналном управом Цивилне заштите", истакла је Ковачева.

Она је напоменула да је на подручју општине Кладањ због обилног снијега, још на снази одлука о проглашењу стања природне несреће, а да је данас проглашено и за подручје Гламоча.

"Према информација којима тренутно располажемо, није затражена помоћ у људству, нити у материјално-техничким средствима. Оног тренутка када од нас буде тражена помоћ, ми ћемо одмах одговорити", нагласила је Ковачева.

Она је напоменула да је Министарство науке, просвјете, културе и спорта у Ливањском кантону донијело одлуку да у школама на подручју општина Томиславград, Ливно и Босанско Грахово данас неће бити наставе због снијега који отежава саобраћај.

Према њеним ријечима, тимови Федералне управе Цивилне заштите данас су становницима одјеченог села Каменица код Пала у Федерацији БиХ доставили храну и лијекове.

Повезане вијести:

У Гламочу елементарна непогода, проблеми и у Босанском Грахову