latinica  ћирилица
23/01/2019 |  13:44 ⇒ 20:19 | Аутор: СРНА

У четвртак снијег у већини крајева

У Републици Српској и Федерацији БиХ у четвртак се очекује облачно и прохладно вријеме, са снијегом у већини предјела, док ће на југу бити претежно суво.

Јутро ће бити претежно суво и хладно, једино ће на сјеверозападу и сјеверу бити облачно, мјестимично уз слаб снијег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне ће се падавине проширити на Подриње, Сарајевско-романијску регију и централни појас.

Током дана и послије подне могуће су јаче падавине на сјеверу и сјевероистоку, а слабије према централним и југозападним крајевима.

На југу ће остати суво, уз сунчане интервале.

Највиша дневна температура износиће од минус два до три, на југу до 10 степени Целзијусових, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Дуваће сјеверни слаб до умјерен вјетар, послије подне у појачању на сјевероистоку, док ће на планинама Херцеговине дувати јак, повремено са олујним ударима.

Температура у 13.00 часова: Бјелашница минус шест, Крупа на Уни и Тузла минус један, Бањалука, Бијељина и Добој нула, Калиновик и Сребреница један, Чемерно, Гацко, Хан Пијесак и Вишеград два, Невесиње и Соколац три, Рудо и Фоча пет, Сарајево шест, Билећа и Мостар девет, Требиње 10, те Неум 12 степени Целзијусових.