latinica  ћирилица
23/01/2019 |  22:41 | Аутор: ТАНЈУГ

Трампу неће бити дозвољено да говори у Конгресу

Предсједавајућа Представничког дома Конгреса Ненси Пелоси обавијестила је америчког предсједника Доналда Трампа да му неће бити дозвољено да одржи говор о стању нације пред Представничким домом док дјелимична блокада рада владе не буде окончана.
Доналд Трамп - Фото: Getty Images
Доналд ТрампФото: Getty Images

То је срамота, поручује Трамп.

У писму упућеном Трампу, Ненси Пелоси је навела да га обавјештава да Представнички дом неће разматрати резолуцију којом би предсједнику било дозвољено да одржи тај говор све док влада не буде одблокирана, јавио је Ројтерс.

"То је срамота", реаговао је Трамп на ту одлуку Пелосијеве, преноси Ројтерс. Навео је да ће, пошто му је онемогућено да одржи говор о стању нације у Конгресу, приредити алтернативни догађај.

Предсједник Сједињених Држава Доналд Трамп је раније данас у писму Ненси Пелоси поручио да се радује говору о стању нације пред Конгресом 29. јануара.

"Било би веома тужно када говор о стању нације не би био одржан на вријеме и што је још важније – на правој локацији", навео је Трамп у писму које је објавила Бијела кућа, преноси Ројтерс.

Ненси Пелоси је раније замолила Трампа да размотри одлагање свог говора пред Конгресом и као разлоге за то навела "потенцијалне безбједносне проблеме" усљед делимичне блокаде рада владе.

Предсједник је у обавези по Уставу да Конгресу поднесе годишњи извјештај о стању нације, преноси агенција.