latinica  ћирилица
24/01/2019 |  07:22 ⇒ 12:03 | Аутор: РТРС

Због сњежних падавина отежан саобраћај

Због сњежних падавина које су захватиле сјеверне, сјевероисточне и централне крајеве Републике Српске саобраћај је отежан и успорен.
Бања Лука - снијег - Фото: СРНА
Бања Лука - снијегФото: СРНА

Посебно се упозорава на дионице у вишим планинским предјелима и преко превоја.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске указују на путне правце Мркоњић Град-Млиништа, Шипово-Стројице Тисовац-Кнежево-Угар, и Трново-Фоча, Рогатица-Вишерад, Власеница-Хан Пјесак и Гацко-Тјентиште.

На регионалном путу Р-433 Улог-Кланци на превоју Морине, привремено је обустављен саобраћај због сњежних сметова.

У нижим предјелима коловози су претежно мокри и клизави, па је због ниских температура могућа и поледица, посебно преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

На дионицама и усјецима и поред камених косина, упозорава се на повећану опасност од одрона земље и камења на коловоз и на могућност обрушавања сњежних лавина, нарочито на магистралном путу М-18 Добро Поље-Брод на Дрини.

Из АМС апелују на возаче да на свим путним правцима возе опрезно и да на пут не крећу без зимске опреме.

На подручју Бањалуке проходни су сви путеви, снијег и даље пада, а екипе зимске службе су на терену и чисте саобраћајнице по приоритетима, речено је за Срну у Градској управи. Према подацима са терена, висина сњежног покривача је највиша на подручју Стричића - око 40 центиметара.

У Семберији су сви магистрални и регионални путеви проходни, али због непрекидних падавина, снијега има на коловозу гдје је саобраћај отежан, кажу из предузећа Бијељина пут које одржава 330 километара магистралних и регионалних путева. Шеснаест екипа овог предузећа од јутрос је на терену. Застоја у функционисању саобраћаја нема. Међутим, градске улице и тротоари у Бијељини су лоше очишћене и од јутрос је отежано кретање и возила и пјешака.