latinica  ћирилица
24/01/2019 |  11:00 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Бихаћ: У тучи повријеђен мигрант, претреси у центру "Бира"

Једно лице лакше је повријеђено у тучи миграната у непосредној близини прихватног центра за мигранте, у некадашњој фабрици "Бира" у Бихаћу, потврдио је за Срну портпарол Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона Але Шиљдедић.
Мигранти у Бихаћу - Фото: РТРС
Мигранти у БихаћуФото: РТРС

Шиљдедић је рекао да се инцидент догодио синоћ и да је мигрант из Пакистана пријавио да га је без икаквог повода физички напао већи број  миграната које не познаје.

Према његовим ријечима, мигранту из Пакистана нанесене су повреде на лијевој нози хладним оружјем, највјероватније ножем.

"Лица су побјегла, а повријеђеном је указана медицинска помоћ и констатоване лакше повреде", навео је Шиљдедић и додао да полиција трага за починиоцима.

Шиљдедић је рекао да полиција Унско-санског кантона врши периодичне акције и претресе објеката у којима су смјештени мигранти и да је у току претрес у миграционом центру "Бира".

"У претресу објекта учествује  200 наших припадника ради проналажења предмета погодних за наношење повреда и евентуално наркотичких средстава. О резултатима активности више ће се знати по завршетку акције", истакао је Шиљдедић.

Он је напоменуо да је безбједносна ситуација у Унско-санском кантону, када је ријеч о мигрантима који бораве на овом подручју, у посљедњих мјесец-два повољнија у односу на љетни период.

Шиљдедић је навео да је забиљежен мањи број кривичних дјела и инцидената и,  што је најбитније, нема регистрованих тешких кривичних дјела.

"У прошлој години евидентирано је укупно 77 кривичних дјела која су починили мигранти. Од тога 15 кривичних дјела су према њима, учинили држављани БиХ. Јавни ред и мир нарушен је 42 пута. Евидентирано је више од 700 различитих мањих инцидената који немају обиљежје кривичног дјела, нити прекршаја, али се могу довести у везу са овом ситуацијом", рекао је Шиљдедић.