latinica  ћирилица
24/01/2019 |  14:53 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Бихаћ: У објектима које користе мигранти нађено хладно оружје

Припадници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона током данашњег претреса лица и објекта у пословном комплексу "Бира" у Бихаћу, које користе мигранти, пронашли су и изузели више комада хладног оружја, металних шипки, дрвених палица и других предмета подесних за наношење повреда.
Претрес миграната у Бихаћу -
Претрес миграната у Бихаћу

По наредби Општинског суда у Бихаћу јутрос је започета полицијска акција с циљем проналаска предмета који потичу из кривичног дјела, која могу послужити у извршењу кривичног дјела, као и предмета погодних за наношење повреда, неведено је у саопштењу кантоналног МУП-а.

У спровођењу активности Управа полиције кантоналног МУП-а ангажовала је више од 200 полицијских службеника - припадника Јединице полиције за подршку, Полицијске станице Бихаћ, Одјељења криминалистичке полиције Полицијске станице Бихаћ, Сектора криминалистичке полиције, као и одређени број припадника полиције из других полицијских станица са подручја Унско-санског кантона.

Одузети предмети од миграната (фото: СРНА)

У саопштењу је наведено да приликом спровођења наведених активности није било пружања отпора лица затечених у објекту, а полицијски службеници Управе полиције су се придржавали највиших стандарда у погледу поштивања људских права.

Портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић рекао је Срни раније данас да је једно лице лакше повријеђено у тучи миграната у непосредној близини прихватног центра за мигранте, у некадашњој фабрици "Бира" у Бихаћу.