latinica  ћирилица
05/02/2019 |  08:52 ⇒ 09:00 | Аутор: ТАНЈУГ

Бахтири пријети ратом, Ракић одговара

Градоначелник Јужне Косовске Митровице Агим Бахтири тврди да ће "ако се дотакне град Митровица", у оквиру споразума између Приштине и Београда, "доћи до рата".
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић) - Фото: ТАНЈУГ
Косовска Митровица (Танјуг/Сава Радовановић)Фото: ТАНЈУГ

Бахтири је ово изјавио на скупу поводом обиљежавања 19 година од убиства 10 и рањавања 25 Албанаца у сјеверном дијелу Косовске Митровице, преноси Радио контакт плус.

Приштинска Газета експрес подсјећа да је Бахтири иницијатор и заговорник идеје "јединствене Митровице", чему се енергично противе Срби из Сјеверне Митровице и њихови политички представници.

Предсједник Српске листе Горан Ракић изјавио је да је српски народ на Косову и Метохији с највећом озбиљношћу и забринутошћу примио најновије пријетње ратом од стране албанског градоначелника јужног дијела Косовске Митровице Агима Бахтирија.

- Очекујем да КФОР и ЕУЛЕКС, у складу са својим обавезама из мандата који им је повјерен, повећају будност и превентивно дјелују како не би дошло до нарушавања мира и сигурности грађана, јер овакве опасне пријетње миру у овом тренутку високих тензија може неповратно да наруши крхку стабилност коју смо као представници српског народа одговорним дјеловање изградили, у немогућим условим - саопштио је Ракић.

Он наглашава да, као представник српског народа, поручује да је мир највећа вриједност за коју се бори српски народ.

- Ми никада нисмо и нећемо пријетити никоме, али ако неко дирне у наше домове, у нашу сјеверну Косовску Митровици, онда ће добити и адекватан одговор - истакао је предсједник Српске листе.